заем за безработни

Всичко, което трябва да знаете за кредити при безработни

Едва ли някой не е изпадал в трудна ситуация. Кризата понякога идва неочаквано и губим работата си без предупреждение. Разходите обаче се трупат. Какво да правим в такъв момент? Добро решение ли е заемът?

Какви са възможностите за кредит, ако сте безработен

Почти невъзможно е банките да отпуснат пари на човек без трудов договор и без постоянен доход. Фирмите за бързи кредити обаче имат по-гъвкава политика. Те взимат предвид всички ваши източници на приходи: от наеми, акции, влогове, от граждански договори.

Ако спешно трябва да покриете сметки, наем и други неотложни разходи, може да потърсите решение именно от подобна компания.

Защо може да ви откажат бърз заем

Дори и тези фирми обаче невинаги одобряват постъпилите при тях заявки. Те имат критерии за оценка на риска и могат да отхвърлят молбата ви, ако преценят, че дългът няма да е обезпечен поради:

 • Ниски доходи – Важен е коефициентът между вашите приходи и задължения. Съотношението между тези две стойности говори за това доколко ще бъдете във възможност да покривате вноската си всеки месец. Вземат се предвид всичките ви месечни разходи, включително вноски за стоки на изплащане, по кредитни карти и т.н.;
 • Лоша кредитна история – Преди да бъде върнат отговор, консултантите правят справка в Централния регистър към БНБ. Ако имате лоша история с просрочени дългове, дела, заведени срещу вас за непогасяване на комунални сметки или чакащи заеми, вероятността кандидатурата ви да бъде одобрена рязко намалява.

Какви са другите алтернативи

Ако институциите ви откажат съдействие, остава единствено вариантът със заем от близък. Такава стъпка обаче винаги крие риск. От една страна поставяте своя познат в неизгодна ситуация, тъй като средствата може да му потрябват съвсем скоро. От друга дискредитирате себе си. Ако пък се случи забавяне при връщането, рискувате да навредите на приятелството помежду ви.

Какво ни съветват от Кеш Кредит

 • Помислете за спешен източник на доходи: временна работа или проект, включително от дома. Преглеждайте всекидневно обявите, дори и тези извън вашата област. Разпитайте познати – може да са чули за подходяща възможност, но да не знаят, че вие се нуждаете от работа;
 • Преразглеждане на разходите си: не купувайте вещи, които могат да изчакат, ограничете услугите, които ползвате, преминете на по-ниски тарифни планове;
 • Регистрирайте се в бюрото по труда, за да получавате обезщетение;
 • Преработете бюджета си – предвидете по-ниски дневни разходи;
 • Не прибързвайте да търсите финансова помощ, тъй като връщането на парите в последствие ще се окаже допълнителна тежест.

Изходът от трудни ситуации може и да е сложен, но винаги съществува. Търсете го! При нужда от консултация, специалистите на CashCredit ви очакват!

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

5 thoughts on “Всичко, което трябва да знаете за кредити при безработни

 1. През последната година на два пъти ми се наложи да търся допълнително пари, защото оставах без работа за по 1-2 месеца. Много малко фирми имат добри условия за бързи кредити online без трудов договор. То е едно точене, влачене – дай това, дай онова. На Cashcredit условията са топ – много са коректни за всичко, одобрението им за бърз кредит до заплата е за има-няма 5-10 минути. То нали знаете – човек като е на зор, бърза 😀

 2. Мерси много за поучителната статия. Чест отговор от банките “нямате трудов договор”… Един бърз кредит успя да стартира малък бизнес, който развивам вече няколко години. Банките изобщо не знаят какво се случва.

 3. Голям брой хора останаха без работа покрай карантината. Бързите кредити на Cashcredit са спасение в подобни случаи – тогава, когато банките се бавят излишно.

 4. Абе не е лесно в тези времена. Оставаш без работа и се чудиш как да се справяш… на никого не му пука. Добре, че ги има такива институции, да помагат на хората в безизходица.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *