CashCredit бързи кредити

Как да управляваме личните си финанси, споделят от Cash Credit

Често сме на мнение, че заплатите са ниски и за това изпадаме във финансови трудности, което обаче не е цялата причина за проблема. Истината, е че хората има какво да направят за подобряване на ситуацията и едното от тях е по-ефективното управление на личните финанси. Кои са причините за изпадането ни в икономическа рецесия и какво да направим за да ги избегнем? Може ли при наличие на план за действие един дълг да ни помогне за справяне със ситуацията? Нека видим съветите на Cash Credit!

Защо изпадаме във финансови затруднения

Най-често веднага след получаване на заплатата, ние бързаме да си купим нещата, които дълго време сме отлагали и упражняваме хобитата си. Подобни действия обаче се отразяват негативно на личните финанси. Всеки вероятно ще каже, че това са малки суми, които всеки трябва да си позволява – все пак веднъж се живее.

Малките суми обаче в дългосрочен план не са никак малко пари и когато дойде времето за плащане на сметките на края на месеца установяваме, че имаме липса на лични финанси и притесненията започват. Реално ако се замислите, ще установите, че голям процент от месечните Ви разходи са ненужни и тяхното елиминиране ще доведе до възможност за спестяване.

Какви са начините да се предпазим от това

Начини има и в основата им стои нашата отговорност при харчене и дисциплинираност за устояване на изкушенията. Ето още какво можем да направим: 

  • воденето на отчетност е необходимо за по-детайлното следене на личните финанси. Съществува твърдение, че ако нещо не се отчита, то не може да се управлява. Същото важи и за личните ни финанси. Отчетът за приходи и разходи ще ни позволи само с един поглед да разберем какво и колко можем да си позволим;
  • определянето на месечен бюджет е друг метод за контрол и управление на икономическото ни състояние. Така ние предварително знаем какво и до кога можем да похарчим;
  • изключително важно е след получаването на всеки доход, от него да заделяме минимум 10% във фонд “Бели пари за черни дни”. Това ще бъде нашият буфер, към който ще прибягваме при възникване на непредвиден разход или в случаи на внезапно спиране на месечния доход.

Как можем да си помогнем допълнително

Прилагането на по-горе описаните съвети няма да доведе до мигновен ефект, а просто ще трябва да минат няколко месеца. Ако в следствие на лошо управление на личните финанси вече изпитвате икономически затруднения, ние от Cash Credit имаме възможност да Ви помогнем чрез отпускане на бърз кредит при наистина изгодни условия за неговото изплащане.

Другият вариант е да намерите начин да създадете допълнителен източник на доходи и лични финанси. За да стане това възможно, открийте проблемите на Вашия бранш и намерете начин да предложите належащи решения. Подобен ход със сигурност ще увеличи доходите Ви многократно.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

4 thoughts on “Как да управляваме личните си финанси, споделят от Cash Credit

  1. Доста интересна статия. На моменти съм се чудел къде отиват парите ми, но от тук получих някои насоки. Браво на CashCredit.

  2. И аз съм чувал, че е полезно да се следят разходите и да се запива. Имам дори приятел, който си събира всички касови бележки. Опредлено ако си записваш и виждаш къде отиват парите ти, можеш да имаш ясна представа за какво харчиш твърде много.

  3. Факт е, че моментът на получаване на заплата е най-примамлив за “светкавично” харчене на пари. В дългосрочен план обаче, това се отразява негативно на спестяванията ни. Полезни са съветите за водене на отчетност и определянето на месечен бюджет – старая се да ги следвам, но в някои месеци (особено празничните) наистина трудно въвеждам ред в спестяванията си. 😀

  4. Вече има доста мобилни приложения за следена на финанси. Доста е полезно. И книги се пишат по темата, явно е актуална. Добре е да се правят списъци и организации.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *